Utstillinger
Ulla-Mari Brantenberg
Ulla-Mari Brantenberg (f.1947) er en av våre fremste glasskunstnere som gjennom en årrekke har markert seg både nasjonalt og internasjonalt. Hun har selv verksted i Glasslåven og tar i bruk begge utstillingsarealene i en mønstring som vil få betydning ikke bare lokalt, men også nasjonalt.
Maleri og grafikk: Inger Karthum
Karthum bor og arbeider i Drammen, men har tidligere vært hadelending i nesten 30 år. I den perioden utsmykket hun blant annet kommunestyresalen på Jaren med 16 digitale trykk, som er en kulturhistorisk- og årstids-reise gjennom Hadeland. Noen av disse trykkene er tilgjengelige på Glasslåven.
Marthe Karen Kampen & Johannes B. Hansen
Marthe og Johannes bor og arbeider på Kampen i Eidskog, og er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo. De har over flere år hatt ulike utstillinger og utført større utsmykninger sammen. Felles for arbeidene deres er et ekspressivt, barnlig uttrykk. I Glasslåven vil de vise tresnitt og malerier.
Giske Sigmundstad
Et gjennomgående tema i arbeidene til billedkunstner Giske Sigmundstad er mennesker i oppbrudd og på reise. Mennesker som pakker kofferter, eller grupper som slår leir. Flere av trykkene har telt som hovedmotiv. Telt kan være bilde på vår sårbarhet. Det kan også være bilde på oppbrudd, frivillige eller påtvungne reiser.
Eli Hovdenak
Billedkunstner og billedbokforfatter Eli Hovdenak er opptatt av ord og bilde, og er kjent for sine underfundige titler som utvider billedfortellingen. Hennes billedverden er fylt av humor, med motiver som er absurde og gjenkjennelige på samme tid. Bildene er befolket av mennesker og dyr, ofte i hverdagslige situasjoner, der rollene er snudd på hodet. Dyrene oppfører seg gjerne som mennesker eller omvendt.
Liv Blåvarp og Tore Gimle
Glasslåvens sommerutstilling 2018 viste Liv Blåvarps helt unike skulpturelle smykker i tre og varierte, finurlige trearbeider av hennes livspartner Tore Gimle; blant annet esker, skap og kniver. De to kunsthåndverkerne som begge bor og arbeider i Lena på Toten, har utført utsmykningsoppdrag sammen og det er tredje gang de stiller ut sammen som på Glasslåven.
Ørnulf Opdahl
Vestlandsnaturen gjestet Glasslåven kunstsenter på Granavollen sommeren 2019 gjennom en salgsutstilling med malerier og litografier av den anerkjente billedkunstneren Ørnulf Opdahl
Ståle Blæsterdalen
Glasslåvens vårutstilling med tittelen «Sakte minker mørket» viste tresnitt og treskulpturer av den etablerte kunstneren Ståle Blæsterdalen (f. 1951). Han vokste opp og har tilhørighet i Folldal, «nørdst og øverst i Hedmark». Han sier selv at «dette himmelnære og karrige landskap ligger meg nært om hjerte».
Hanne Tyrmi
Hanne Tyrmi skapte helt nye verk til det store høyloftede rommet i Glasslåven, i en utstilling som utnyttet og kommuniserte med arkitekturen i rommet, de store trebjelkene, de mange vinklene og lyset fra de ulike vindusåpningene. De flate skulpturene i blankt stål og bly svevdeover gulvet og speilte arkitekturen. Tittel for utstillingen var Alt er fanget i en forestilling.
Anette Hveem Narum
Annette Hveem Narums høstutstilling på Glasslåven hadde tittelen Bruddstykker av en fortelling.
Frøydis H. Frøsaker
Naturen fremstilles som mørk, mystisk og kanskje også skremmende i utstillingen «Woodland» med kulltegninger av Frøydis H. Frøsaker.
Jenny Alnæs
«Odyssé – en reise over og inn i byens rom» er Jenny Alnæs’ reiseskildringer fra metropoler og bykulturer over hele verden. De store, uendelig detaljrike verkene, bestående av fotocollager og malerier gjennomstrålt av lyspunkter, er en eventyrlig reise også for betrakteren.
Marit Knarud
Det er noe eget når vi kan vise kunst av Glasslåvens egne kunstnere: høsten 2017 var det Marit Knarud som holder utstilling i Stallgalleriet med sine vakre, ettertenksomme bilder. I utstillingen viste Marit Knarud nye tegninger og malerier i ulike format, til dels med ny fargepalett, enda mer kraftfull enn tidligere. Hun er også opptatt av å utforske det tredimensjonale og ønsker å uttrykke seg mer gjennom skulpturer, både i tre og stein.
Elisabeth von Krogh og Tore Aarholt
I Høyloftet viste vi sommeren 2017 keramiske arbeider av Elisabeth von Krogh og collager av Tore Aarholt. De to kunstnerne har hatt atelier og verksted i samme hus på Nøtterøy i over 30 år og i årenes løp har arbeidene deres tatt farge av hverandre. Det erfarne og formsikre kunstnerparet la i denne utstillingen vekt på slektskapet i arbeidene og har bevisst latt seg inspirere av hverandres uttrykk.