Marthe Karen Kampen & Johannes B. Hansen

Johannes Hansen

Johannes Hansen

Åpne landskap og utvalgte jenter

Marthe og Johannes bor og arbeider på Kampen i Eidskog, og er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo. De har over flere år hatt ulike utstillinger og utført større utsmykninger sammen. Felles for arbeidene deres er et ekspressivt, barnlig uttrykk.  I Glasslåven vil de vise tresnitt og malerier.

Marthe Karen Kampen (f. 1986) jobber i serier med enkeltstående motiv. Gjennomgående for hennes kunstneriske praksis er å skjære vekk unødvendige detaljer, søke etter klare, enkle komposisjoner og motiv i grunnleggende teknikker innen maleri, tresnitt, tekstil og skulptur. Hun etterstreber en barnlig tilnærming, hvor målet er et tilsynelatende enkelt men kraftfullt uttrykk. Kampen er opptatt av menneskets sårbarhet, tidsånden og hvordan den endrer seg, og hva den sier om oss.

– På Glasslåven viser jeg tresnitt og maleri, enkle gjengivelser av rare, triste, spørrende jentehoder. Jenter som balanserer på randen. Randen av å bli misforstått, randen av gjennombrudd, randen av galskap.

Johannes B. Hansen (f. 1982) jobber med grafikk (tresnitt) og tegning, samt maleri. Man kan si at han lager tresnittfremstillinger av strektegninger basert på drømmelogikk. Hansen vil av tresnittene skal være presise, som kystlinjen på et norgeskart. I tegningene anvender han ofte flytende tusj påført med pennesplitter eller pensler. Pennesplittene bruker han fordi de gir en tynn, presis strek. Bruken av pensel og flytende tusj er til en viss grad inspirert av asiatisk kalligrafi og tusjmaleri. Det er givende for Borchgrevink Hansen å kombinere dette med en mer disharmonisk motivverden og tematikk.

– I utstillingen viser jeg en serie landskaper produsert i isolasjon. Skillet mellom drøm og virkelighet er mer utydelig, ingenting er sikkert og alt er mulig.

 

Utstillingsperiode
12. september – 15 november 2020

Forrige
Forrige

Maleri og grafikk: Inger Karthum

Neste
Neste

Giske Sigmundstad