Eli Hovdenak

Foto: Ingvil Skeie Ljones

Foto: Ingvil Skeie Ljones.

Billedkunstner og billedbokforfatter Eli Hovdenak er opptatt av ord og bilde, og er kjent for sine underfundige titler som utvider billedfortellingen. Hennes billedverden er fylt av humor, med motiver som er absurde og gjenkjennelige på samme tid. Bildene er befolket av mennesker og dyr, ofte i hverdagslige situasjoner, der rollene er snudd på hodet. Dyrene oppfører seg gjerne som mennesker eller omvendt.

– Det at bildet inklusive tittel ikke skal være entydig har jeg tatt med til bokprosjektene. Bilde og tekst må gi rom for tolkning og misforståelser; være luftig og åpent for leserens egne tanker og assosiasjoner. Jeg lager ”henvendt” kunst. Jeg ønsker å berøre og bevege, forteller hun.

Mer om kunstneren
Eli Hovdenak er en norsk billedkunstner og forfatter. Hun ble født i Porsgrunn i 1956 og er utdannet ved Statens Kunstakademi og Norsk barnebokinstitutt. Hun arbeider innen teknikkene gouache, litografi og tresnitt, har en utstrakt utstillingsvirksomhet og mange utsmykningsoppdrag.

Eli Hovdenaks prisvinnende bildebøker er preget av surrealisme og humor. «Det var ikke en busk» ble nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2019. Boka deltok også på utstillingen ”Tegnerforbundets utvalgte bildebøker 2018”. I 2014 mottok hun kulturdepartementets bildebokpris for ”Øya”. I bøkene har hun hittil anvendt teknikkene akvarell, kullstift og digital tegning.
Hovdenak er medlem av Tegnerforbundet, Norske grafikere og NBU – og er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Nasjonalbiblioteket, Norsk Kulturråd, samt flere norske og svenske kommuner.

 

Utstillingsperiode
7. september – 17. november 2019.

Les og se mer på
Eli Hovdenaks egen nettside.

Forrige
Forrige

Giske Sigmundstad

Neste
Neste

Liv Blåvarp og Tore Gimle