Frøydis H. Frøsaker

Naturen fremstilles som mørk, mystisk og kanskje også skremmende i utstillingen «Woodland» med kulltegninger av Frøydis H. Frøsaker.

Materialene jeg bruker kommer fra trær: papir og kull. Dette har en betydning for meg når jeg tegner landskap og skog. Det skapes en forbindelse mellom det som lages, og det det er laget av. Å tegne med kull er for meg å overgi seg til et uttrykk hvor det kan bli både mørkt, flytende og skarpt på samme tid.

Frøsaker er opptatt av å utforske en form for mytologi knyttet til naturen, der naturkreftene forklares med mystikk og magi, en måte å forstå naturen løsrevet fra både vitenskap og kristent/vestlig forståelsesgrunnlag. De siste årene har hun fokusert på kulltegning av landskap og natur, og forsket på hvordan et flyktig medium som kull kan formidle ulike uttrykk.

Billedkunstner Frøydis H. Frøsaker er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen (1997) og har etter det laget kunstneriske arbeider i ulike medier. Hun er vokst opp på Gjøvik, hvor hun også bor og arbeider. I tillegg til sitt kunstneriske virke har hun undervist i grunnskole, videregående skole, og underviser nå ved Nansenskolen.

 

Utstillingsperiode
10.mars – 3. juni 2018

Forrige
Forrige

Anette Hveem Narum

Neste
Neste

Jenny Alnæs