Ståle Blæsterdalen

Nattstille Blæsterdalen

Nattstille, Blæsterdalen.

Glasslåvens vårutstilling med tittelen «Sakte minker mørket» viste tresnitt og treskulpturer av den etablerte kunstneren Ståle Blæsterdalen (f. 1951). Han vokste opp og har tilhørighet i Folldal, «nørdst og øverst i Hedmark». Han sier selv at «dette himmelnære og karrige landskap ligger meg nært om hjerte».

Blæsterdalens egen opprinnelse og oppvekst i den marginale utkanten av den nordlige halvkule har alltid inspirert ham og vært råmateriale i hans kunstneriske virke. Han bruker både den indre og ytre virkelighet som råstoff for sine arbeider. Savn og nød, glede og lyst kan være med og forme et motiv og lade noe tilsynelatende ordinært og dagligdags til å bli noe betydningsfullt. Konkret foretrekker kunstneren de billige og lett tilgjengelige materialene, bearbeidet med enkelt håndverktøy som ellers kan brukes i arbeid med båt og hus. Tegning ligger alltid til grunn, som et viktig medium ved plutselige innskytelser. Hovedmotivet i Blæsterdalens billedverden er natur med fjellets landskap og fauna i hovedrollen, ofte i møte med det lille mennesket.
At en av Norges fremste kunstnere innenfor tresnitt-teknikken nå vil vise sine arbeider i våre jordnære omgivelser, tror vi vil være mange til glede utover våren.

Ståle Blæsterdalen er født 1951 i Atndalen tett ved Rondane, og hadde sin oppvekst der, senere også på Grønland og Svalbard. Han er nå bosatt i Gudbrandsdalen. Han har utdannelse fra Statens Håndverks- og Kunstindustriskole (1976) Statens Kunstakademi (1982). Blæsterdalen er en av Norges fremste kunstnere innenfor tresnitt og han har hatt en lang rekke gruppe og separat-utstillinger, og er blant annet innkjøpt av Norsk kulturråd, Nasjonalgalleriet og British Museum i London.
Les og se mer på Ståle Blæsterdalens egen nettside.

 

Utstillingsperiode
23. februar – 19. mai 2019

Forrige
Forrige

Ørnulf Opdahl

Neste
Neste

Hanne Tyrmi