Marit Knarud

Det er noe eget når vi kan vise kunst av Glasslåvens egne kunstnere: høsten 2017 var det Marit Knarud som holder utstilling i Stallgalleriet med sine vakre, ettertenksomme bilder. I utstillingen viste Marit Knarud nye tegninger og malerier i ulike format, til dels med ny fargepalett, enda mer kraftfull enn tidligere. Hun er også opptatt av å utforske det tredimensjonale og ønsker å uttrykke seg mer gjennom skulpturer, både i tre og stein.

Marit Knarud kalte utstillingen «Gå stille». Om det å male skrev hun selv:

«Jeg vet sjelden hva jeg skal male før jeg begynner, jeg arbeider på mange måter som en abstrakt maler og begynner prosessen med å legge på farger, bryte den hvite flaten og begynne en form for dialog. Jeg vet som regel at det finnes en person der inne, noen ganger dukker den opp tidlig i prosessen, andre ganger seint. Det er en form for følelse jeg leter etter, det er noe som både er veldig familiært og samtidig helt ukjent – litt som å vandre gjennom huset ved midnatt i stummende mørke.

Det er noe fint og litt magisk ved å observere mennesker i det de vender innover i private refleksjoner, uttrykket er ofte nøytralt, blikket innovervendt i noe stille og meditativt. Jeg føler at desto mindre gesturer og bevegelse de har, desto mer gir de inntrykk av en stoisk ro, samtidig som det gir desto mer rom for at betrakteren kan legge egne assosiasjoner og betraktninger i bildet.»

Marit Knarud (f. 1982) er oppvokst i Vestre Gran på Hadeland og har sin utdannelse fra Asker kunstskole. Hun har hatt atelier på Glasslåven siden den åpnet i 2016, fram til høsten 2019.

 

Utstillingsperiode
9. september – 20. november 2017

Forrige
Forrige

Jenny Alnæs

Neste
Neste

Elisabeth von Krogh og Tore Aarholt