Jenny Alnæs

«Odyssé – en reise over og inn i byens rom» er Jenny Alnæs’ reiseskildringer fra metropoler og bykulturer over hele verden. De store, uendelig detaljrike verkene, bestående av fotocollager og malerier gjennomstrålt av lyspunkter, er en eventyrlig reise også for betrakteren.

Kunstprosjektet «Odyssé» har pågått og vært i løpende utvikling helt siden 1996 forteller kunstneren: «Objektet for Odyssé-prosjektet er byen – med dens infrastruktur, kultur, historie og symbolikk, og min ambisjon er å utforske byens mange dimensjoner. Verkene mine kan leses som subjektive reiseskildringer. Jeg ser byens rom og strukturer i fugleperspektiv, før jeg går ned og inn, og leter etter hvordan byene har smeltet sammen kulturelle og historiske referanser som peker bakover i tid, men også framover, gjennom nye anslag og nye retninger.»

Jenny Alnæs (f. 18.3.62 i Fredrikstad) har sin utdannelse fra Vestlandets Kunstakademi ved skulptur- og tekstilavdelingen, og fra tekstillinjen ved Statens Håndverk og Kunstindustriskole i Oslo. Hun arbeider både med innendørs utstillinger og monumentale verk utendørs som utsmykninger i det offentlige rom og minnesmerker. Et knippe av dem nevnes her: «Ekvinoktium» i Longyearbyen Kulturhus (2013), «Labyrint» i Knausensenteret i Molde (2009), «Grønland» Oslo Sentralarrest (2007). Høsten 2017 ble verket «Livstreet» innviet i Brandbu Barneskole. Nå er vi veldig glade for at hun ville komme tilbake til Hadeland og vise et fascinerende kunstprosjekt hos oss.

 

Utstillingsperiode
25. november 2017 – 4. mars 2018

Forrige
Forrige

Frøydis H. Frøsaker

Neste
Neste

Marit Knarud