Ida Immonen

Artemisia vulgaris: en gang var jeg forelsket på vidda - lengsel. Alle foto: Tor S. Ulstein/Kunstdok

Artemisia vulgaris – et fjell jeg aldri nådde

Verkene i utstillingen Artemisia vulgaris – et fjell jeg aldri nådde er vevd og brodert for hånd. De er laget i lin og ull, både ufarget og ­håndfarget med burot (artemisia vulgaris). Burot har sitt latinske navn fra gudinnen Artemis, som i gresk mytologi er naturens beskytter, jeger og en bestemt kvinnefigur med stor handlingskraft.

Ida Immonen er finsk tekstilkunstner som bor og arbeider i Oslo. Finland har en lang tradisjon med knyttede tepper, og det finske ryijy-teppet, en tradisjonell nordisk håndknyttingsteknikk, er basis for Immonens arbeider. 

Hun er opptatt av hvordan kroppen forholder seg til natur og miljø, og spesielt hvordan kroppen mottar informasjon gjennom sansene. Det taktile – det å kunne kjenne på tekstilene – er derfor en stor del av selve kunstopplevelsen. 

– Tekstil forholder seg til kroppen som ingen andre materialer. Tekstil er rundt oss overalt; det omgir, dekker og berører oss, og fyller hjemmene våre. Jeg føler også at selve vevingen er dypt menneskelig og kroppslig. Veving er et eldgammelt håndverk hvor kroppen er et essensielt instrument, men veving er også en viktig del av menneskets kultur, historie og identitet, sier Immonen.

Last ned full utstillingstekst.

Utstillingsperiode:
18. mars – 30. april 2023

Ida Immonen stiller ut i Stallen parallelt med at Pearla Pigao stiller ut i Høyloftet

Ida Immonen
Foto Privat

Forrige
Forrige

BLÅST GLASS - 28 glasskunstnere

Neste
Neste

Pearla Pigao