Christina Leithe

Christina Leithe H: Field of Vision. Alle foto Tor S. Ulstein, Kunstdok

Field of Vision

Christina Leithe H. arbeider med sort-hvitt fotografi, og benytter ofte en dokumentarisk tradisjon som utgangspunkt for å skape fiktive fortellinger. Leithe arbeider med analogt fotografi, og går inn i det formalistiske fotografiet der mediets egne muligheter og begrensninger legger føringene.

Siden 2009 har hun arbeidet med tre arkivprosjekter, som består av egne fotografier hvor hun undersøker ett bestemt tema. I arkivet Projections undersøker hun begrepet empati, med fotografier av bygninger, steder, natur og mennesker, hvor tittelen til hvert bilde beskriver en historie eller et minne som følger med.

Fotografiene legger vekt på naturens emosjonelle uttrykk, og understreker kunstens tradisjonelle evne som vekker av empatiske følelser hos betrakter. Leithe H. er inspirert av filosofen Theodor Lipps empatibegrep og hans teorier om «Innlevelse». Han mente at man kunne projisere sitt eget bevissthetsliv på et objekt, og at det var slik et kunstverk fikk mening og liv.

Christina Leithe H. (f. 1978) Bor og arbeider i Søgne. Hun er utdannet ved Kunstskolen I Bergen, Edinburgh College of Art, Scotland og Malmö Konstakademi, Lunds Universitet, Sverige. Hun har blant annet hatt separatutstillinger ved Agder Kunstsenter (2018), Kunstnerforbundet (2018), Galleri BOA (2018), Kunstpunkt Lista (2022). Og har mottatt priser og utmerkelser fra Nordic Dummy Award, Ingrid Lindbäck Landgaard stiftelsen og Edstranska Stiftelsen.

Utstillingen er støttet av

Norsk kulturråd

Forrige
Forrige

Andreas Siqueland

Neste
Neste

Per Berntsen