Glasslåven har gleden av å invitere barn og unge til åpen dag, med dropp inn mellom kl. 12.00–1600 søndag 29 mai.

Skaperloftet er et nytt formidlings- og aktivitetstilbud for barn og unge. Et kreativt verksted og aktivitetsrom hvor vi denne dagen tegner, maler, klipper og former vår egen «Drømmelåve».

Barn er hjertelig velkommen sammen med voksne, og vi serverer kaffe og bakst. Tilbudet er gratis, og uten forhåndspåmelding.
Velkommen til en kreativ utforskning av låvens hemmeligheter!

 

Glasslåven kunstsenter vil rette en stor takk til: Sparebankstiftelsen Dnb, Kulturrådet, Innlandet fylkeskommune, Billedkunstnernes hjelpefond og Varigfondet for bidrag i prosjektet.

I samarbeid med  Operafest Røykenvik arrangerer Glasslåven forestillingen Livet på og bak scenen av og med Siv Oda Hagerupsen og Thomas Ruud, sammen med pianist Dorina Komani. I forestillingen blir vi presentert for morsomme historier i en operasangers liv. Vi får innblikk i selvopplevde situasjoner med både humor og alvor, flettet inn i noen av operalitteraturens mest kjente arier og duetter.

Opera-vorspiel

For å gjøre dagen komplett anbefaler vi dette programmet for lørdag 4. juni:

Start med en Afternoon TeaSanner Hotell, mellom kl. 12 – 15. Nb! Bordbestillinge er lurt.

og, eller: Sjampanjelunsj på Granavolden Gjæstgiveri, mellom 12 – 14.

Deretter er turen kort til Glasslåven og forestillingen Livet på og bak scenen kl. 15. Også her blir det bobler og annet drikke.

Etter dette er man godt varmet opp til det store høydepunktet på kvelden: Operagalla i Røykenvik.

Trykk her for billetter

Siv Oda Hagerupsen har hatt solistroller ved alle de større operaene i Norge, og har vært engasjert som solist med alle landets ledende orkestre. Hun har også gjestet L’Opéra de Montréal i Canada som solist ved en gallakonsert med verk av Verdi. Sommeren 2017 gjestet hun Opera på Skäret i Sverige som Suzuki i «Madama Butterfly», og i 2018 returnerte hun dit, hvor hun hadde stor suksess som Eboli i Verdis «Don Carlo».

Thomas Ruud er en av Skandinavias mest ettertraktede sangere. Han hadde sin debut ved Den Norske Opera i 1994 som Grev Almaviva i «Barberen i Sevilla», en rolle han har gjentatt i mer enn 150 forestillinger, og har til nå mange av de største tenorrollene på repertoaret. Sommeren 2021 gjorde Ruud konsertforestillingen «My Way», skrevet for ham, med sanger av blant andre Frank Sinatra, Pavarotti og Barbara Streisand.

Som solopianist har Dorina Komani vunnet flere internasjonale konkurranser i Italia, Nord-Macedonia og Albania. Hun er en ettertraktet kammermusiker og har spilt med noen av landets beste instrumentalister, som Guro Kleven Hagen og Eivind Ringstad, og hun har spilt på de største festivalene i Norge.

En unik og altoppslukende konsertopplevelse på Glasslåven!

Ensemble SINK er et nytt kammermusikkensemble på den norske musikkscenen. De spiller utelukkende ny musikk, og alle prosjektene deres består av visuell kunst, performance-kunst og musikk. På denne måten skaper de unike og altoppslukende konsertopplevelser.

No Time For Being er et verk om ensomhet, mangel på tilhørighet, og det å finne sin egen identitet, skrevet til Ensemble SINK av bitterfoyn. Verket er sammenhengende, flytende og vektløst og henter inspirasjon fra blant annet ekspresjonistisk kunstmusikk, jazz-tonalitet, og minimalisme. 

Ensemble SINK består av:
Nora Hannisdal, horn
Kristin Føyn Føyen, vibrafon, vokal
Malene Flataker, trompet
Andreas Fossum, trompet, flügelhorn, trombone
Didrik Føyn Føyen, trombone, piano

TRYKK HER FOR Å BESTILLE BILLETT.

Se mer på https://bitterfoyn.no/projects/no-time-for-being

Lørdag 19. mars, kl. 16.00 er det mulig å dykke ned i kunstnerskapet til Christina Leithe H. og Per Berntsen.

Kunstnersamtalen foregår på Glasslåven og ledes av dokumentarfilmskaper og kunstskribent Stig Andersen. Han vil blant annet snakke med de to om utfordringer med foto som kunstuttrykk, spesielt med tanke på dagens voldsomme flom av bilder. Andersen synes det er interessant at begge er inspirert av objekter og natur, og at de jobber etter prinsippet «Se og oppdage».

Inngangsbillett til kunstersamtale kroner 100, kjøpes ved ankomst.

Lørdag 19. mars kl. 13.00 åpner utstillingen Landskap & Landskap med Per Berntsen og Christina Leithe H.

Utstillingen åpnes av kunstner Anna Widén. Danseren Nora Svenning fremfører et utdrag fra forestillingen Vice Versa, med regi av Sølvi Edvardsen og musikk av Hege Rimestad. Vice Versa ble nylig vist på R.E.D. Residency Eina Danz.

Les mer om utstillingen og kunstnerne her.

Lørdag 4. mars åpner butikken i Glasslåven. Her kan du finne smykker, keramikk, pledd, lysestaker, glass, grafikk og mye mer. Åpent 11.00 – 16.00 hver lørdag og søndag. 4. mars kan du også få med deg konsert av Ann Beate Solstad Eide kl. 14.00, i regi av Glasslåvens venner.