Tor Ingar Jakobsen

«musisk oppgaveløsning»

Det har alltid vært musikk for meg. Jeg drives av interessen for musikk.

Et hvitt rom i andre etasje. Vinduet i taket vender mot Søster-kirkene. Står du på tå kan du kanskje se toppen av spirene med himmel bak. Eller bare himmel. Uansett lys. Mye lys.

Tor Ingar Jacobsen er oppvokst på Toten, nærmere bestemt på Lena, og flyttet til Oslo for å studere musikkvitenskap på Blindern. Det ble mye jazz og pianospilling før han etterhvert begynte å komponere. For noen år siden flyttet han til Harestua, og har de siste ti årene jobbet hovedsakelig med musikkteater. I 2017 begynte han et samarbeid med Broadway-scenen i tillegg til prosjekter her hjemme.

Broadway er et mekka for musikkteater og det er enormt lærerikt og inspirerende å jobbe i det miljøet. Så mange dyktige folk. Her hjemme har jeg et samarbeid med Nord-Trøndelag teater, og har jobbet lokalt med ny musikk til Bronsebukkene. Jeg har også bidratt på flere forestillinger i Hadeland Kultursal. Utover det er det også noen samarbeid med kolleger på Glasslåven. Jeg føler meg heldig!

I de kreative prosessene jobber Tor Ingar alltid alene. Han får ideer gjennom oppgaver som skal løses, som han enten får fra andre eller gir seg selv. Så sender han forslag til de han samarbeider med underveis, justerer etter tilbakemelding, sender nye forslag.

Før han flyttet inn på Glasslåven, hadde han et øvingslokale i kjelleren på Rockefeller i Oslo. Lokalet var et tidligere bomberom uten vinduer, og den romlige opplevelsen er ganske annerledes fra den gang til nå. Ganske mye er annerledes, egentlig. Som komponist kan arbeidsdagene fort bli ensomme. Det er derfor veldig inspirerende å kunne jobbe i et felleskap med andre kunstnere.

Det er noen idylliske omgivelser her på Granavollen. Nordens Toscana, er det ikke det de kaller det? Landskapet gir et fokus og en ro, noe jeg trenger for at ideene skal komme lettere. Men om det påvirker det jeg skaper, vet jeg ikke helt ennå. For meg er det det sosiale og kollegiale som er det beste ved å jobb her. Det er virkelig helt unikt. Det har oppstått noen fine samarbeid som jeg setter stor pris på.