Lodder ut bilde for å hjelpe barn i Ecuador

Mercedes Cachago Lokrheim er en av kunstnerne på Glasslåven. Hun er født og oppvokst i Ecuador, hvor hun i perioder tilbringer mye tid. I byen hun kommer fra er det stor fattigdom og vanskelige forhold – spesielt for barna. Dette ønsker hun og mannen Tor Ola Lokrheim å gjøre noe med. De er derfor i gang med å renoverer et bygg i landsbyen, for å gi barna klasserom og anstendige sanitærforhold. I den forbindelse lodder Mercedes ut et av sine malerier. Bildets størrelse er 160 cm x 200 cm, med en anslått verdi på 200.000,-.

Jeg har stor forståelse for at vi alle går gjennom en vanskelig tid. Når vi i Norge kjenner det, med alle de fordelene vi har her, kan man forestille seg hvordan det føles i et u-land som Ecuador, hvor det er mye fattigdom og korrupsjon. Foreldre, som var avhengige av minstelønn for å overleve, har mistet jobben. De mangler mat og har ingen mulighet for å betale for internet slik at barna skal kunne følge den digitale undervisningen, sier Mercedes.

Med inntekter fra loddsalget ønsker Mercedes og Tor Ola å gi disse barna mulighet til å fortsette med den digitale undervisningen – i nyrenoverte klasserom. 

Lodd kjøpes ved å vippse 250,- til nummer 41454222 (Tor Ola Lokrheim) med melding «Lodd». Trekning vil finne sted på Glasslåven i løpet av mai 2021. Pengene går i sin helhet til prosjektet i landsbyen.

Les mer om, og se videoer fra, prosjektet her:

www.merceds.net