Glimt fra utstillingsåpning

Lørdag 25. september åpnet utstillingen «Konstruksjon» på Glasslåven.  Utstillingen viser Johannes Engelsen Espedals, installasjon, i Høyloftet og Fredrick Arnøy, malerier, i Stallgalleriet.

På åpningen spilte Christian Winther, som platedebuterte dagen før. Albumet «The Clearing» finnes på Spotify. Winther har sammen med Anja Lauvdal hatt et arbeidsopphold på Glasslåven nå i høst.

Christel Sverre, kurator ved Kunstbanken, holdt åpningstalen, og hun poengterte blant annet kunstens betydning.

– Begge kunstnere berører oss tydelig, både estetiske og filosofisk. Det er godt utført og komponert. Materialer og farger virker – og vekker sanseapparatene våre, sa Sverre. Hun knyttet også innholdet i utstillingen til Glasslåvens historie og betydning.

– En annen tydelig fellesnevner for de to kunstnerne er for meg bærekraft. Gjenbruk av materialer er tydelig innhold hos begge. Hva vi bygger opp og hva vi forlater og legger igjen etter oss. Glasslåven sto til nedfalls og ble bygget opp igjen tufta på naturlige og bærekraftige prinsipper. Glasslåven som utstillingssted og kunstsenter har også en viktig bærekraftig funksjon som handler om å være ramme for meningsfulle opplevelser og møtepunkter i kunst- og lokalsamfunn. Og vise kunst av høy kvalitet og insistere på at kunst er viktig.