Anne Kristin Vangen

“taktilt og sanselig”

Etter 22 år i Bergen har Anne Kristin Vangen flyttet tilbake til Østlandet. Oppholdet på Glasslåven ser hun på som et kjærkomment avbrekk og en fin måte å bli kjent – både med folk og med området.

Vangen har vært skapende så lenge hun kan huske. Å bringe fram en skulptur er selve skapeprosessen for henne – helst uten en klar ide eller skisse på forhånd. Det som utvikler seg underveis skaper verket.

Jeg er på jakt etter et samspill med materialet, og vil være åpen og umiddelbar. Jeg er ikke redd for at noe skal gå galt – da blir det bare noe annet.

Via store skulpturer i tre og tråd ble etter hvert marmor hennes materiale. Egentlig litt tilfeldig. Et arbeidsopphold i Pietrasanta i Italia – et hjemsted til Carrara-marmoren – fikk henne til å skifte retning. I dag jobber hun i mindre skala og ofte med voks, som hun får støpt i sølv og bronse: Små skulpturer som kan bæres, som smykker.

Det taktile og sanselige er stikkord for mine arbeider. Jeg håper at de skulpturene vil berøre betrakteren eller bæreren.

Like viktig som det å skape er det å få ting til å gro, og her har Vangen sin andre lidenskap.

Å se resultater av hendenes arbeid og den indre prosessen som leder hendene. Se noe slippe løs, leve sitt eget liv. Det gjør seg best i grønt!